Mottomme? Do good. Feel good. 

Otamme periaatteemme vakavasti & siksi elämme ne todeksi.
Toivottavasti inspiroimme sinua parantamaan maailmaa joka päivä vähän lisää. 

Vegaanista & PeTA-sertifioitua

Lisää vegaanisia vaihtoehtoja? You asked, we listened!
Asiakkaisiimme kuuluu yhä enemmän sellaisia, jotka ovat valinneet vegaanisen elämäntavan. Ainoastaan vegaaniravinto ei riitä heille, vaan he haluavat käyttämänsä muodinkin olevan täysin vapaata eläinperäisistä materiaaleista.
Siksi laajennammekin jatkuvasti PeTA-sertifioitujen vegaanisten asusteidemme tarjontaa. 

Eläinten hyvinvoinnista ei tingitä!

Tuotteisiimme käytetään myös eläinperäisiä materiaaleja. Jotta voisit iloita ihanan pehmeästä kašmirista tai laadukkaasta nahkasta, on meille tärkeää että eläimiä kohdellaan arvojemme mukaisesti ja niiden pidossa noudatetaan viittä Farm Animal Welfare Councilin mukaista vapautta.
Turkisten ja erilaisten villojen kohdalla emme voi olla varmoja eläinten hyvästä kohtelusta, joten pidättäydymme niiden käytöstä, kunnes saadaan aikaan hyvät standardit ja lisää läpinäkyvyyttä.
 

IMG_0013 (1)

Mistä alkaa vastuullisuus Espritillä? Työntekijöistä.

Kaikki puhuvat vastuullisuudesta, monet haluaisivat muuttaa jotain. Mutta jokaiselle ei ole selvää, kuinka toteuttaa vastuullisuutta arjessa.
Me uskomme, että opimme parhaiten toisiltamme. Siksi päätoimipaikassamme Ratingenissa on Green Wall – vihreä seinä.
Jokainen Espritin työntekijä voi jättää seinälle vinkkejä, kikkoja ja ohjeita, kuinka toteuttaa vastuullisuutta arjessa. Se auttaa meitä inspiroimaan toisiamme ottamaan ne ensimmäiset askeleet tiedostavampaan ja vastuullisempaan elämään. 

Hero_Product_CradletoCradle_CMS_v2

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle Certified® Gold -sertifiointi on nyt uusi tuotestandardimme. Se sisältää vain sellaisten materiaalien käytön, jotka ovat vaarattomia terveydelle ja ympäristölle.
Myös vastuullinen kemikaalien sekä luonnonvarojen, kuten veden ja energian, käyttö ovat osa standardia. Unohtamatta myöskään mahdollisimman pientä jätteen tuottamista ja hyviä sosiaalisia oloja kaikille tuotannossa työskenteleville. 
Tavoitteenamme on, että vuoteen 2021 mennessä 50 %:lla denimistämme on Cradle to Cradle Certified® Gold -sertifiointi. 

Esprit Flasche 2

Goodbye Plastic!

Esprit on muovitonta aluetta. Juomista meillä kuitenkin on yhä tarjolla, mutta se nautitaan omasta nätistä, jokaiselle työntekijälle jakamastamme lasipullosta. Pullojen täyttö lukuisissa vesipisteistämme onnistuu milloin vain. 

piled-of-folded-textiles-1937336

Joko peset pyykkisi vastuullisesti?

Oikein peseminen kannattaa, sillä näin vältät vaatehävikkiä. Jotta sinulla olisi mahdollisimman kauan iloa ostamistasi vaatteista, annamme sinulle Dos & Don’ts -vinkkejä.
Kerromme sinulle vaihe vaiheelta, miten peset, kuivaat ja silität vaatteet vastuullisemmin.
Jo nimittäin pikkujutut, kuten matalampi pesulämpötila, johtavat pienempään energiankulutukseen, mikä taas vaikuttaa myönteisesti ympäristöön. 

mail backgorund

Tavoitteemme: niin vähän paperia kuin mahdollista

Joku sanoisi, että mitä nyt yhdestä paperiarkista! Onko noin? Jos jokainen 6 500 työntekijästämme ympäri maailmaa saa kerran kuussa palkkalaskelmansa kotiin paperisena, ei ole enää kyse vain yhdestä paperiarkista. Pyrimme aina näkemään isomman kokonaisuuden – ja siksi päätimme siirtyä täysin paperittomaan, digitaaliseen versioon. Kuukaudessa säästyy monta, monta arkillista paperia ja CO2:ta.

kantine light

Hyvää ruokahalua vihreässä ruokalassa

Myös työpaikkaruokalassamme tehdään vastuullisia päätöksiä. Pääpaino on luomulaatuisissa kasviksissa, hedelmissä, maitotuotteissa ja lihassa. Tavoitteenamme on tarjota yhä enemmän luomuruokaa: tulevina vuosina haluamme päästä 90–100 %:n osuuteen.
Haluamme näyttää vastuullisuutta myös siinä, kuinka suunnittelemme tarjontamme Nolla hävikki -periaatteella.
Meillä ei ylitse jäänyyttä ruokaa heitetä pois, vaan se hyödynnetään seuraavan päivän tarjonnassa. 

Sustainable Blog Ecosia

Vihreä hakukone

Muutoksia ilmassa – haluamme lisää puita ja vähemmän CO2:ta. Pääkonttorissamme Ratingenissa Espritin työntekijät surffaavat nyt Ecosia-selaimella pitkin verkkoa. Maksuton, vihreä hakukone käyttää voittonsa maailmanlaajuiseen uudelleenmetsittämisprojekteihin.
Jo yli 85 miljoonaa puuta on onnistuttu istuttamaan. Kaikkihan me käytämme päivittäin hakukoneita, niin miksei samalla valita sellaista, joka istuttaa myös puita?  

TULE JA TUTUSTU 

06_Asset

Green Delivery – toimitamme ympäristöneutraalisti

Emme ainoastaan halua tarjota vastuullisia tuotteita, vaan huolehdimme myös siitä, että tilaamasi tuotteet toimitetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Tästä johtuen meillä on omia varastoja Euroopassa ja Aasiassa. Näin voimme kansainvälisenä yrityksenä pitää toimitusetäisyydet suhteellisen lyhyinä.
Lähetämme kaiken varastoiltamme lähtevän ympäristöneutraalisti. Mitä se tarkoittaa?
Tasaamme päästöt, jotka syntyvät tuotteidemme toimituksesta sinulle, muissa kohdin esimerkiksi ympäristö- ja metsänistutusprojektein. 

Palvelumme sinulle

Esprit to go

Lataa uusi sovellus ja hyödy kaikista eduista.

10 €:n etuseteli

Liity Esprit Friends-jäseneksi & hyödy useista eduista.

Shoppailuneuvonta

Tule myymäläämme ja löydä ammattilaisten avulla täydellinen tyylisi.