Muodilla on suuri voima. Se viestii asenteista ja rohkeudesta ilmaisten samalla tyyliä ja elämänasennetta.

Tutustu kampanjakasvomme Dennis Okweran tarinaan. Hänen rakkautensa väreihin, rohkeus ja elämänilo kuuluvat tiiviisti yhteen – nyt sinulla on mahdollisuus löytää omat suosikkisi juuri sinun tarinaasi.

Arjen perusvaatteet uusilla yksityiskohdilla

Haastattelu

Dennis Okwera


”Jos minulla olisi supervoimia, kertoisin nuoremmalle itselleni, että kaikki on mahdollista.

Sinä pärjäät! Asiat muuttuvat.”


Nimeni on Dennis Okwera.
Teen mallintöitä, rakentelen ja näyttelen. Olen myös ekotieteilijä ja kotimaassani pakenin lukuisia kertoja vastarintaliikkeen sissejä. Usein isoäitini oli se, joka nappasi minut reppuselkäänsä ja vei turvaan.

Olen syntynyt Pohjois-Ugandassa.
Isäni, veljeni ja minä pakenimme Isoon-Britanniaan ollessani 11-vuotias. Kun saavuimme sinne, oli hyytävän kylmä, ja olimme käytännössä kodittomia. Olin kuitenkin kiitollinen siitä, että olimme elossa.


Elämäni Ugandassa on yhä tuoreessa muistissani. Oli todella kova pala jättää ystävät ja sukulaiset sinne ilman varmuutta siitä, että he ovat turvassa. Lähetin heille vaatteita ja maskeja sekä kuukautissuojia tytöille. Perustin myös oman hyväntekeväisyysjärjestön – Lumule-järjestö on yhteisöni kotona.


Voitteko kuvitella: ostin öisin supermarketeista kaikki kuukautissuojat, jotka vain sain haalittua ja lähetin ne läheisilleni Ugandaan. Tätini sanoi, että se oli parasta, mitä olen koskaan lähettänyt. Kuukautissuojat mahdollistavat tytöille koulunkäynnin ja opiskelun ilman riskiä tulla naitetuiksi liian varhain.

Haaveilen ekopiilopaikan perustamisesta, johon liittyy luotettava yhteisö ja koulu lapsille. Ihmiset Ugandassa tarvitsevat turvallisen paikan, jossa he voivat puhua avoimesti. 
Mielenterveys on korvaamattoman tärkeä. Se että on ystävällinen ja mukava merkitsee paljon eikä maksa mitään. 

Huomasin jo varhain, että työni kautta saan aikaan muutosta.  Muodilla on niin suuri voima. Kerron intohimoisesti, mistä tulen ja olen ylpeä saavutuksistani, koska olen unelmoinut siitä niin kauan.  

Ihmiset pystyvät muuttumaan ja voimme  tehdä planeettamme eteen mittaamattoman paljon. Uskomattoman upea maapallomme on sen arvoinen, olemme pitäneet sitä liian kauan itsestäänselvyytenä. 
Uskon kestävyyteen. 
Ihan sama kuinka usein kaadun rähmälleni, nousen aina ylös ja jatkan matkaa. 


Mitä jos alkaisimme kertoa tarinaa alusta uudelleen.”